duminică, 3 octombrie 2010

Atingere terapeutica


Atingere terapeutica este o metoda de tratament bioenergetic ce poate fi folosita cu foarte bune rezultate de catre terapeutii initiati in tehnicile Chi Kung,Reiki Traditional,Karuna Reiki,Radiance Technic,Energie Universala si Umana,precum si cei initiati in unele scoli de Arte Martiale (tehnicile Shaolin sunt cele mai complete,in ele fiind incluse si invatate obligatoriu si tehnici de tratare si vindecare a adversarului ranit in lupta - razboinicului Shaolin ii este interzisa omorirea adversarului ). Terapeutul trebuie sa aiba suficiente cunostinte de anatomie si sa cunoasca foarte bine harta fiziologica a corpului uman.

Terapeutul trebuie sa elimine structurile patologice si sa asigure pacientului o energie vitala vindecatoare,armonioasa, in tot corpul (organismul ) acestuia.

Platon: "partea nu poate fi sanatoasa daca intregul nu este sanatos".

Se cunosc patru structuri patologice ale energiei vitale pe care terapeutul le poate identifica trecand cu mainile pe deasupra pacientului.

a) Energia blocata si difuza care da senzatia de caldura,greutate si apasare,caracteristica leziunilor si infectiilor;

b) Deficit de energie unde apare senzatia de vid absolut,caracterizand insuficienta functionala;

c) Energia blocata si compacta care da senzatia de raceala si gol,caracteristica afectiunilor cronice;

d) Energia oscilanta care da senzatia de vibratii,intepaturi usoare,caracteristica disfunctiilor cronice (poate apare si in zonele cu afectiuni reumatice);

Pentru stabilirea diagnosticului,asezam bolnavul pe un taburet cu mainile lasate de-a lungul corpului sau asezate pe genunchi cu palmele orientate in sus si sfatuindu-l sa se relaxeze (cei cu afectiuni cardio-vasculare cronice sau cu H.T.A.,vor tine palmele orientate in jos).

Ne postam lateral,in stanga acestuia,plasam mainile,cu palmele usor caus si degetele putin rasfirate,la cca 20 cm. deasupra capului pacientului si apoi le coborim usor,una peste jumatatea din fata,cealalta peste jumatatea din spate a bolnavului. Mainile vor fi purtate la cca 8 - 12 cm.distanta de corpul pacientului si vor fi deplasate paralel,unite printr-o linie imaginara,creindu-se astfel un camp de polaritate,intre ele afluxul de energie fiind intensificat.Mainile sunt coborite pana la taburet.

Atentie la ceea ce simtim in palme pentru ca aceste prime senzatii vor fi de baza in stabilirea diagnosticului.

Executam apoi aceeasi procedura dar,de data aceasta,postati in dreapta pacientului.

Apoi ne postam in fata bolnavului.Plasam mainile,in felul descris,la 20 cm. deasupra capului acestuia si le cabarim,in pozitie paralela pe partea dreapta si stanga a corpului pana la varful picioarelor.Aceeasi procedura se repeta dar postati in spatele bolnavulavui,mainile coboara pana la taburet.

Primele perceptii din palme raman valabile.Celelalte perceptii le confirma pe primele sau aduc noi informatii despre afectiunile pacientului.

Odata cu aceasta procedura de diagnosticare,terapeutul va cauta sa vizualizeze structura energiei vitale din suferind (bolnav).

Tehnica vizualizarii consta in reprezentarea in minte a unei imagini dinamice care este adusa odata cu inspiratia si modificata sau indepartata odata cu respiratia.

In cazul dat,in clipa cand plasam mainile deasupra crestetului bolnavului,cu ochii intredeschisi il vizualizam ca pe o silueta aproape transparenta de culoare egal cenusie foarte deschis.

La cobarirea mainilor pe langa corpul acestuia vom memora locul unde culoarea cenusie se modifica devenind mai inchisa sau mai deschisa (mergand pana la alb).

Vom face legatura celor vizualizate cu ceea ce am simtit in palme pe locul respectiv.In ambele cazuri primele perceptii raman valabile.De aceea se cere o foarte mare concentrare din partea terapeutului pe tot timpul contactului cu pacientul.

Tratarea celor patru stari patologice ale energiei vitale se face astfel: Trebuie sa retinem ca exista o pozitie de baza a mainilor.

Terapeutul aplica o palma pe locul zonei cu energie cu structura patologica ( bolnava) si cealalta palma pe partea opusa a corpului,astfel ca o linie imaginara sa le uneasca.

a). Energia blocata si difuza.Pozitia de baza: In timpul inspiratiei,terapeutul vizualizeaza cum energia blocata este absorbita de mainile sale iar pe expiratie isi scutura mainile usor ca si cum ar avea pe ele picaturi de apa si doreste sa se elibereze de ele.

Procedura se repeta de 6 - 8 ori.

Apoi ,odata cu inspiratria,terapeutul trece palma (caus) peste zona afectata ,ca si cand ar strange firimituri si apoi o scutura ,cum s-a aratat mai sus.In acest timp,palma din partea opusa a corpului pacientului ramane nemiscata.

Procedura se repeta de 6 - 8 ori.

b) Energia blocata si compacta.Pozitia de baza.Terapeutul vizualizeaza cum energia ce emana din mainile sale (ca o raza aurie calda) ramifica,pul- verizeaza energia blocata si compacta.

Aceasta se face de 6 - 8 ori.Apoi continua cu procedura descrisa si indicata la punctul "a - energia blocata si difuza".

c) Deficit de energie.Pozitia de baza.Odata cu inspiratia,terapeutul isi umple corpul cu energie vitala si,odata cu expiratia o dirijeaza,prin maini, in zona afectata.

Durata: 10 - 15 minute.

d) Energia oscilanta.Pozitia de baza.Terapeutul transmite timp de 3 - 5 minute (ca la deficit) energie in zona afectata.Apoi,prin miscarea inceata a palmelor o amestaca (vizualizand aceasta) cu energia din jur pana cand se armonizeaza cu aceasta.

Procedura se repeta de 4 - 5 ori.

La terminarea tratamentului,pacientul va sta linistit cateva minute,timp in care terapeutul isi va spala mainile sub un jet de apa rece.

Tratamentul se efectueaza cel putin odata pe zi ,pana la vindecarea sau ameliorarea afectiunii,in functie de situatie.De regula,dupa un numar de 10 sedinte de tratament efectuate cu maxima atentie (terapeutul trebuie sa fie relaxat,concentrat pe lucrul asupra pacientului si sa emita cu chakra inimii iubire si compasiune),apare starea de vindecare.

Tratamentul poate fi asociat si cu alte terapii complementare,naturiste,diete,etc., prin aceasta marindu-se eficacitatea tratamentului.

In aceasta perioada bolnavul va evita sa-si faca radiografii,radioscopii sau echo,acest lucru ar perturba si intarzia readucerea in stare de normalitate a energiilor in corpul acestuia.Terapeutul trebuie sa explice acest lucru pacientului.Multi terapeuti nu cunosc efectul nociv al expunerii pacientului la actiunea razelor "X" pe timpul tratamentului bioenergetic si de aceea omit sa faca asemnenea recomandari pacientilor lor.Adesea,nerespectarea acestei reguli duce la instalarea neincrederii pacientului in terapeut din cauza rezultatelor nesatisfacatoare .

Cum decurge o sedinta de tratament bioenergetic

Bolnavul (suferindul) este asezat pe un taburet si i se recomanda sa se relaxeze si sa stea cu ochii inchisi.

Terapeutul se relaxeaza.Pentru obtinerea unui echilibru psiho-moral adecvat este bine ca timp de cateva secunde sa se vizualizeze intr-o gradina frumoasa in fata unui templu.

Prin cele patru proceduri de diagnosticare,terapeutul stabileste zona unde structura energiei vitale este afectata.

Explica pacientului, in cuvinte putine dar categorice care este situatia.Discutia cu pacientul trebuie sa fie cat se poate de blanda,ca de la suflet la suflet.Discutiile vor fi purtate zilnic despre starea pacientului dupa sedinta din ziua precedenta.Pacientul va fi ascultat cu rabdare,terapeutul va avea o atitudine binevoitoare fata de bolnav,increderea acestuia in terapeut si in tipul de tratament, va creste si in functie de aceste discutii.Terapeutul nu trebuie sa dea prea multe explicatii pacientului despre tehnicile de lucru folosite in tratament.Pe pacient il intereseaza mai mult starea lui de sanatate si vindecarea.

Terapeutul efectueaza tratamentul cu iubire si compasiune.

La terminare,pacientul va fi invitat sa stea cateva minute linistit.

Cum vindeca Energia Universala ?

Pentru a putea aplica tratamentul bioenergetic cu creativitate si succes, chiar si in conditii dificile, este importanta cunoasterea legilor care determina functionarea acestui sistem. Aceste legi sunt valabile pentru toate nivelele si pentru toate aplicatiile, incepand cu pozitiile mainilor, pana la initierea maestrilor, trecand prin tratamentul mental; aceste reguli functioneaza chiar si atunci cand dorim sa combinam tratamentul bioenergetic cu alte metode, cum ar fi vindecarea cu ajutorul pietrelor pretioase (cristalele) sau aromoterapiei.

Cele sapte legi ale vindecarii prin tratamentul bioenergetic.

1. Energia Universala este absorbita de Copilul interior in functie de necesitati si este orientata spre toate disarmoniile persoanei in cauza, la toate nivelurile existentei sale, in toate structurile fizice. Copilul interior este unul dintre nivelurile principale ale fiintei umane. El "administreaza" amintirile, sentimentele, forta vietii, capacitatea de a stabil relatii cu exteriorul si potentialul subtil de actiune. Centrele de interventie pentru efectuarea tratamentului bioenergetic sunt cele ale simturilor si diferite alte puncte de pe corp, inclusiv cei sapte centrii energetici cunoscuti sub denumirea de chakre. Asupra acestora nu se actioneaza decat de la nivelul de maestru in sus. Celelalte niveluri functionale principale sunt "Eul superior"(care actioneaza asupra invatarii holistice) si "Eul intermediar" (care influenteaza gandirea abstracta si analitica, obiceiurile, reactiile simturilor, etc. ) Acesta din urma dirijeaza de altfel, toate actiunile pe plan material. Am luat acest model de la Scoala " Hunas" care cuprinde toate modelele si traditiile polineziene, de vindecare, foarte vechi.

Tratamentul bioenergetic nu poate fi impus sau introdus cu forta in fiinta umana. Eficacitatea sa nu depinde de credinta sau de vointa constienta a persoanei tratate.

Tratamentul bioenergetic este propus, ca metoda de tratament, persoanei in cauza si poate fi perceput de catre aceasta cu o intensitate si efecte foarte diferite.

Astfel, eu nu am vazut niciodata ca un copil interior sa respinga in totalitate energia universala a vietii care ii este oferita.

Cu toate acestea, se poate intampla ca aceasta energie sa penetreze intr-o anumita zona a corpului, a sufletului sau a spiritului, nefiind acceptata decat dupa un anumit timp. In acest timp regiunea respectiva pare incapabila de reactie si rece.

De ce anume depinde ca acest copil interior sa se arate dispus sa utilizeze bioenergia pentru sine insusi? Pe de o parte, de utilitatea imediata pe care considera ca ar putea s-a aiba aceasta pentru propria sa vindecare, la un moment dat. Altfel zis, de masura in care necesitatile sale sunt satisfacute la un moment dat, in absenta simptomelor.

Fiecare boala are, pentru cel in cauza, un anumit sens, ii da ocazia sa devina mai constient, sa-si defineasca mai bine personalitatea sau sa creeze o stare de echilibru, oricat de precar, care sa-i permita sa reactioneze.

Cand copilul interior nu are, la un moment dat, capacitatea sa satisfaca una sau mai multe din necesitatile descrise mai sus, se va implica mai greu intr-un proces de vindecare.

Un alt factor, deosebit de important, este increderea pe care persoana in cauza o are in terapeut, adica absenta fricii si sentimentul de siguranta, de acceptare si integrare in relatia terapeutica. Acelasi lucru este valabil si pentru tratamentul aplicat propriei persoane (autotratamentul). Daca copilul interior se lasa condus de eul intermediar de cand incepe sa manifeste nevoia de senzualitate, de joc, de placere, de cum vrea sa se bucure de viata, nu isi va revela prea usor punctele vulnerabile, incertitudinile si ranile. Si in acest caz trebuie creat un nou raport, bazat pe incredere, inainte ca energia universala sa se "reverse"in cantitati suficiente. De asemenea trebuie tinut cont de conditiile de mediu.

Cu cat pacientul este asaltat de stimuli exteriori, cu atat se simte mai rau - indiferent daca este vorba de propria sa casa sau de un cabinet unde se efectueaza tratamentul - si, implicit, copilul interior se va arata mai putin receptiv la bioenergie.

Din aceste trei conditii deducem urmatoarele reguli privitoare la practica tratamentului bioenergetic:

- bioenergia trateaza si vindeca mai repede bolile care nu sunt foarte adanc ancorate in psihicul pacientului;

- pentru a trata eficace afectiunile profunde, constiinta corporala trebuie sa fie ferm convinsa de avantajul pe care il reprezinta vindecarea; pacientul trebuie sa creada in faptul ca aceasta vindecare antreneaza o ameliorare - sau cel putin o conservare - a starii sale generale, in raport cu satisfacerea nevoilor sale.

2. Energia universala nu intervine direct asupra corpului, ci il stimuleaza in asa fel incat acesta sa constientizeze, cat mai puternic posibil, functiile sale naturale. Deci, energia universala vitala nu se prezinta sub forma unei energii in sensul obisnuit al anumitor termeni folositi de diferite scoli spirituale, din moment ce nu este caracterizata in functie de o calitate particulara, cum ar fi yin sau yang, si nici nu poate fi atasata unei anumite chakre. Ea nu este polarizara, prezentandu-se mai degraba sub forma unei informatii pe care am putea s-o calificam drept "stimulatoare a vitalitatii". Acesta este motivul pentru care nu conteaza catusi de putin daca in timpul tratamentului terapeutul foloseste mana dreapta sau mana stanga. Polaritatea nu are nici o influenta asupra calitatii energiei. Exista totusi si unele exceptii de la aceasta regula si anume ca unii terapeuti, datorita, fie unei insuficiente evolutii spirituale si a capacitatilor proprii, fie unui vechi obicei la care nu vor sa renunte, inca isi mai considera mainile ca fiind polarizate.

3. Energia universala stimuleaza doar capacitatile de conservare si de pastrare a vitalitatii corpului; Ea nu intervine direct asupra metabolismului sau asupra psihicului. De aceea trebuie - in special cand este vorba de boli cronice cu intindere mai mare, ancorate in structura spirituala a bolnavului - sa dam o mare atentie eventualelor aporturi suplimentare, susceptibile de a contribui la vindecare, asa cum ar fi : o alimentatie adecvata, apa in cantitati suficiente, o buna calitate psihica si energetica, precum si stimulente adaptate starii persoanei in cauza, incurajand-o sa invete mai mult si sa devina mai constienta - fara a uita de "mangaierile" necesare sufletului si corpului sau.

Dupa cum este necesar un aport dinspre exterior spre interior, la fel de importanta este o productie a interiorului dirijata spre exterior, care stimuleaza vindecarea si "inflorirea" persoanei.

Acest lucru presupune o purificare a corpului, in cel mai larg sens, fara a trece insa peste limitele fortelor bolnavului. De asemenea, este important sa-i asiguram o supapa in scopul evacuarii sentimentelor negative acumulate.

Odata reunite toate aceste elemente, succesul tratamentului nu depinde decat de gradul de libertate cu care persoana, respectiv copilul interior, va lasa sa actioneze creativitatea nascuta in timpul unui astfel de proces de vindecare, precum si de cantitatea de exercitii la care isi va supune corpul pentru a stimula metabolismul. Aceasta presupune acceptarea fara rezerve a vietii corpului sau si realizarea unificarii armonioase a spiritului cu corpul si sufletul. Tai Chi Chuan, Chi Kung, meditatiile sunt metode blande, globale, perfect adaptate in vederea obtinerii efectelor pe care le dorim. Plimbarile in aer liber, in parcuri sau pe camp pot fi, de asemenea, folositoare. Trebuie evitate activitatile epuizante, care dau nastere unor tensiuni.

Importanta acestui ultim punct de vedere nu trebuie subestimata, deoarece - in cazurile dificile -constituie un criteriu ce permite stabilirea oportunitatii efectuarii tratamentului.

4. Cu cat afectiunea este mai adanc "infipta" in psihicul pacientului, cu atat mai mult acesta trebuie sa participe efectiv la vindecarea sa, fiind - in mod constient - motivat sa se schimbe, sa devina mai flexibil si deschis fata de unele lucruri noi. Numeroase traditii spirituale au dezvoltat teza conform careia energia vietii se indreapta incotro este dirijata - constient sau inconstient - atentia pacientului. Daca in timpul tratamentului, bolnavul isi orienteaza gandurile spre tulburarea sa psiho-spirituala sau emotionala si daca nutreste dorinta sincera de a se vindeca intr-o maniera constructiva, de a iesi din impasul in care se afla, atunci gratie acestei atitudini, energia universala a vietii isi va face loc in partile corporale sau energetice blocate, putand provoca vindecarea.

5. Tratamentul bioenergeteic este cu atat mai eficace cu cat corpul, spiritul si sufletul sunt mai libere, mai vii. Astfel, nu este greu de inteles ca metodele care implica, de exemplu, suprimarea anumitor blocaje, utilizarea pietrelor vindecatoare, aromoterapia, ritualurile samanice, masajele relaxante sau energetice, precum si psihoterapia, contribuie la pregatirea unui teren propice efectuarii tratamentului bioenergetic.

Pe plan spiritual, este posibil, de exemplu, sa se creeze un spatiu de libertate mai mare, atat in viata particulara, cat si in cea profesionala, renuntandu-se in mod constient la reprezentarile sau opiniile inhibatoare ale dezvoltarii personale sau favorizand schimbul, de asemenea constient si egal, energiilor pe plan spiritual. In acelasi fel, dizolvarea legaturilor karmice prin armonizarea constienta a energiilor au un rol foarte impoprtant.

6. Orice vindecare prin tratament bioenergetic se realizeaza intr-o maniera naturala si, desigur, prin metodele de tratament care actioneaza asupra corpului omenesc.

Pe plan sufletesc, procesul de vindecare are trei etape:

- Adevar - vindecarea incepe cu constiinta. In general, are legatura cu durerea, suferinta, frica.

- Dragoste - a opta pentru vitalitate si a aspira la unitate inseamna, de obicei, a te expune la "dusuri scotiene" cu bucurii, realizari si sperante, pe de o parte, si incertitudini, deceptii si caderi. pe de alta parte. Atunci individul adopta o atitudine mai realista, sfarsind prin a fi, intr-adevar, cu picioarele pe pamant.

- Intelepciune - permite o utilizare creativa, constructiva si stimulatoare a resurselor si aspectelor personalitatii, care sunt, in general, refulate si stapanite in subconstient. Cu aceasta etapa, procesul de vindecare ia sfarsit.

Aici sunt necesare cateva explicatii suplimentare : inainte de a putea reintegra o parte refulata sau ignorata a personalitatii sale, persoana in cauza trebuie mai intai sa devina constienta de "umbra" sa si de necesitatea ca "ceva" trebuie vindecat.

Pe scurt, trebuie sa infrunte adevarul in mod constient.

Nici o terapie nu poate fi incununata de succes daca bolnavul nu colaboreaza la propria sa vindecare. El trebuie sa ia in considerare partile neacceptate ale organismului sau si mesagerii acestora - bolile - ca pe niste ajutoare, in masura in care aceste elemente sunt o expresie semnificativa si adecvata a propriei persoane. Trebuie sa fie motivat sa le integreze functiile si nevoile in viata sa, dar si sa se identifice cu acestea, cu dragoste si placere.

Procesul de vindecare este complet in momentul in care persoana in cauza recunoaste si accepta cu dragoste talentul, ajutorul, oportunitatea unei fericiri mai mari - cum este cea a "umbrei" sale, dar si boala pe care ea o poate produce, servindu-se de acestea - intr-o maniera constructiva si creativa - atat pentru bunastarea sa proprie, cat si pentru a celor din jurul sau. In acel moment, boala - semnal care a dat primul impuls spre dezvoltare - a devenit inutila. Pe plan fizic se declanseaza fenomene binecunoscute in medicina - reactiile de vindecare, dezintoxicarile si simptomele agravate, de inceput. Aceste reactii sunt de natura sa-I sperie atat pe terapeut, cat si pe pacient, daca acestia nu inteleg ce anume presupune vindecarea.

Rolul dezintoxicarii este limpede, daca corpul este prea incarcat cu substante toxice si impuritati, metabolismul - deci alimentarea, reinnoirea si comunicarea, generatoare de viata, intre toate celulele - este inhibat. Daca aceste substante inhibatoare sunt eliminate, totul va functiona mai bine. Dar daca "deseurile" sunt in cantitate prea mare, acest proces de eliminare poate fi extrem de neplacut. Cu toate acestea, ramane indispensabil. El poate fi stimulat cu ajutorul unor preparate naturiste sau homeopatice pe baza de extracte din plante, solutii, tincturi, tablete.

Inrautatirea starii bolnavului, situatie care apare aproape de fiecare data la inceputul unui tratament bioenergetic, poate fi, la randul sau insotita de manifestari dureroase suplimentare - o mai mare vulnerabilitate, neplacere, depresie, descurajare, etc.

Acest lucru se explica prin faptul ca boala corespunde unei lipse de energie intr-un organ sau un centru energetic, respectiv un dezechilibru energetic al acelui organ sau in acel centru energetic. Aceasta energie care circula este net inferioara nivelului necesar pentru a mentine un organism sanatos si plin de vitalitate. In acest moment, suferinta, durerea, raul, oboseala, tensiunile si depresiile - care au fost inghesuite, refulate in partea bolnava - devin sensibile. Este ca si cum am regla intensitatea unui bec la maximum. Daca becul lumineaza cu minimum de putere, nu vedem aproape nimic in camera. Cu cat lumineaza mai puternic, cu atat mai bine vedem atat ce-i frumos, cat si ce este urit.

Or, daca prin ignorarea acestui proces este intrerupta terapia in momentul in care se manifesta aceste simptome, sansele de vindecare vor fi anihilate. Pe de alta parte, cu cat terapia se prelungeste peste limita acestor manifestari, cu atat mai mult energia universala a vietii se strecoara in zonele in care exista blocaje, iar acest lucru are ca rezultat o mai rapida vindecare si regenerare a partilor bolnave.

Apoi vine momentul in care conditiile care au generat maladia dispar, gratie acestui proces de fortificare si vindecare a zonelor deficitare, care depinde de profunzimea, de perseverenta si forta motivatiei pe care o are pacientul, cu toate conditiile pe care le implica vindecarea pentru derularea, in viitor, a vietii sale, dar mai intai, de abilitatea cu care terapeutul stie sa abordeze fiecare caz in parte si iubirea si compasiunea cu care acesta se implica in tratarea bolnavului.

In acest moment, suferinta si slabiciunea parasesc organismul care, in cursul procesului de vindecare, a fost insarcinat sa mobilizeze toate rezervele in scopul energizarii, purificarii si regenerarii celulelor, tesuturilor si organelor atinse. Avand in vedere faptul ca in cursul procesului de vindecare multe functii ale corpului, devenite inoperante din cauza bolii, sunt din nou capabile sa furnizeze energie si sa-si indeplineasca "sarcinile", pacientul care urmeaza un tratament bioenergetic, combinat si cu o medicatie naturista, se confrunta cu o crestere considerabila a fortelor sale, a bucuriei de a trai si a creativitatii in toate domeniile.

7. Energia universala nu poate vindeca ceea ce a fost distrus definitiv. Nu este posibila decat sustinerea functiilor corporale ce nu sunt definitiv compromise, acest ajutor avand ca rezultat influentarea pozitiva - chiar daca indirecta - a starii generale a persoanei in cauza. Astfel, organele sau partile corpului care sunt "complet moarte" nu pot fi regenerate, decat cel mult in limitele impuse de posibilitatile organismului respectiv. De exemplu, de la caz la caz, efectele unei malformatii congenitale sau ale unei erori genetice pot fi atenuate, insa este imposibil sa fie vindecate complet. Pe plan energetic, acest lucru poate fi exprimat in felul urmator: daca dublura energetica subtila - deci corpul eteric, care suporta structura fizica, materiala - este perturbata de o maladie precum cancerul, in asa masura incat partile sanatoase nu mai reusesc sa revitalizeze si sa regenereze organele (zonele) cu probleme, atunci bioenergia nu poate vindeca. Tot ce se poate face in aceasta situatie este sa se anuleze sentimentele de disperare si inutilitate, generind in schimb o senzatie de pace si de uniune cu forta creatoare - Dumnezeu - permitand astfel o moarte usoara.

Energia universala vitala actioneaza deci dupa aceste sapte principii de baza. In incheiere, vreau sa subliniez ca aceast tratament nu genereaza niciodata dizarmonii sau boli. In cazuri exceptionale, anumite aplicatii pot totusi antrena anumite riscuri, atunci cand se interactioneaza cu alti factori (de exemplu, medicamente chimice puternice pe care corpul le percepe ca pe o otrava, sau cand bolnavul nu intelege ca in perioada tratamentului bioenergetic si dupa acesta, cel putin o saptamana, nu are voie sa faca radioscopii, radiografii sau echo), insa niciodata cand tratamentul bioenergetic este folosit simplu si doar cu adjuvante naturiste sau homeopatice.

Energia universala a vietii nu este altceva decat iubire si viata. Acestea nu pot fi administrate in exces. Tin sa remarc faptul ca persoanele care au cea mai mare nevoie de dragoste si de viata se tem, adesea, sa devina mai iubitoare si mai "vii", alteori refuza sa primeasca dragostea, riscand astfel sa aiba, inca de la inceput o reactie de respingere fata de tot ce le poate aduce echilibrul energetic si psiho-spiritual, pacea si linistea sufleteasca.

Remediul esential este tratamentul complet. Problemele acute, delimitate cu precizie (rani, contuzii, etc. ), se trateaza local.

Problemele cronice, cele care afecteaza zone intinse ale corpului sau sunt legate de aspecte psihice necesita un tratament complet, regulat si de mai lunga durata.

Blestemul uriasilor


Blestemul uriasilor din creierii muntilor



Unul dintre cele mai raspindite mituri in Muntii Apuseni este cel al
uriasilor. Se spune din batrini ca Decebal a fost de acord sa- i lase sa
traiasca in Apuseni, linistiti, cu conditia ca acestia sa- i pazeasca
comorile. Mitul uriasilor parea ingropat o data cu batrinii care dispareau
de pe aceasta lume unul dupa celalalt. El a reinviat in urma unei
intimplari petrecute in zona satului hunedorean Ardeu, cu 30 de ani in
urma.
O seara de vara a anului 1974. La cariera de calcar de linga Ardeu,
toata lumea-si terminase treaba, mai putin doi barbati vigurosi care
continuau sa sape la 100 de metri distanta de cariera efectiva, pe coasta
dealului pe care este asezata si acum ruina unei cetatui dacice.
Unul dintre ei este Aurel Florea si are acum 72 de ani: Am tot dat cu
crampu' (tirnacopul - n.r.) pina cind am ajuns la aproape un metru adincime.
Apoi am dat sa mai scoatem pamintul cu lopetile. Ne-am vazut de treaba
linistiti cind am dat de ceva tare cu lopata. Am crezut c-o fi o oala cu
griu de pe vreme dacilor, ori cu bani, ca s-or mai gasit atitea oale si
cioburi pe Dealul Cetatuii. Apoi am curatat pamintul cu grija. N-o mai
trecut mult si, in loc sa scoatem la suprafata oala, am vazut ca era vorba
de un craniu de om mare rau de tot, cit un bostan sanatos. Ne-am speriat
rau de tot si l-am ingropat la loc, dupa care am sapat groapa mai incolo,
la doi metrii.
Aurel Florea si colegul sau s-au speriat pentru ca, in copilarie, au
auzit de blestemul uriasilor ce va cadea asupra celor care nu le vor lasa
copilul mort sa se odihneasca in pace: Sa nu mai aiba hodina in trup si
liniste in suflet, cum n-or mai avut cit or trait mama, tata si fratii
copilului de uriasi, dupa ce al mai mic dintre ei o murit ortavit de
oamenii.

Inapoi la originea legendei
Batrinii din Ardeu spun ca familia de uriasi din muntii de linga Ardeu a
fost insarcinata de Decebal sa pazeasca un plug de aur in marime naturala,
la care erau legati doi boi, tot din aur, si tot din marime naturala, piese
la care capetenia dacilor tinea tare mult si pe care le-a ascuns intr-o
pestera, a carei intrare a fost apoi
zidita. Povestea fiind transmisa din tata-n fiu, nescrisa insa niciodata,
nu se mai pastreaza prea multe amanunte legate de perioada istorica a
intimplarii, ci doar fapte. Mosnegii spun ca, aflind de comoara de sute de
kilograme de aur, un grup de flacai ce doreau sa devina bogati peste noapte
s-au incumetat in munti. Si-auluat cu ei sabii, coase, furci si tirnacoape, plus trei carute trase de
boi, ca sa aiba cu ce-si cara inapoi prada. Pestera era pazita, cu rindul,
de tatal si fiul cel mare din familia uriasilor. In ziua in care grupul de
pradatori a ajuns in aproape de pestera, de paza era fiul cel mare al
uriasilor. Cu mincare la el, parintii l-au trimis pe cel mai mic. Acesta a
uitat insa sa ia cu el si cele trei piini de care fratele sau avea nevoie ca
sa se sature. Infometat, flacaul urias i-ar fi spus celui mic: Ramii tu aici
ca eu ajung mai repede acasa si vin cu piine destula ca sa mincam amindoi.
Ceata de pradatori a ajuns la gura zidita a pesterii exact in intervalul in
care mezinul familiei de uriasi era singur. Acesta nu stia de ce si de cine
trebuie pazita intrarea in pestera. I-a vazut pe iomuletii agitindu-se cu
furcile si sabiile in preajma lui si a
crezut ca sint, de fapt, niste jucarii. Distrat la culme, mezinul nu a
observat cum, mai incolo, o alta parte din ceata a taiat un bou, a indesat
in el otrava, dupa care l-a intins in fata lui. Infometat, micul urias n-a
stat pe ginduri si s-a infruptat din mincarea otravita de oameni.

Urmele
Mezinul familiei de uriasi a murit la scurt timp. Pradatorii au apucat sa
sparga o parte din zidul care acoperea intrarea in pestera, dar dupa ce au
intrat, tavanul s-a prabusit peste ei. Toti au murit. Carutele cu boi au
ramas afara. Cind s-a intors flacaul urias, a ramas mut de durere. A alergat
insa pina acasa si i-a spus mamei sale ce s-a intimplat cu mezinul. Uriasa
n-a crezut pina cind nu a ajuns la locul cu pricina. A vazut ca cei care
i-au omorit copilul au fost inghititi de pamint, insa, inebunita de durere,
a inceput sa rascoleasca pamintul. Batrinii din Ardeu povestesc ca asa au
apaut dealurile isfirtecatei din zona si asa a fost scos la lumina calcarul
de calitate pe care, de veacuri l-au folosit apoi pentru a face var,
indeletnicirea lor de baza, pina in urma cu 20 de ani. Tot asa a aparut si
blesemul pe care l-ar fi rostit atunci strigind mama uriasilor, blestem de
care s-a temut si Aurel Florea cind a gasit si a ingropat la loc craniul
copilului de urias.

"Viermii pamintului"
Ultima data cind oamenii asezati in apropiere s-au intilnit cu uriasii ar
fi fost cu aproape 200 de ani in urma, povesteste Aurel Florea. Bunica
sotiei mele, spunea ca, mama ei, cind era copil, a mers cu parintii la arat
sus, pe o culme (aproape de locul in care se spune c-ar fi murit copilul de
urias - n.r). Deodata a venit un
urias, i-a luat pe toti in brate, cu tot cu plug si cu boi, si i-a dus
inapoi pe vale fara sa le faca insa nimic rau. Le-o zis numa' atit: Voi
sinteti viermii pamintului. Rascoliti pamintul in alta parte, nu aici!.

Credinta in supranatural
Alaturi de vilve, alte fiinte supranaturale in care inca mai cred batrinii
din comunitatile miniere ale Apusenilor, uriasii sint personaje cu puteri
supranaturale raspindite in credinta populara a zonei. Etnologul Marcel
Laptes explica aparitia si conservarea mitului uriasilor: iAcesti uriasi nu
erau personaje malefice. Ei ii pedepseau pe oameni daca acestia nu
respectau un anumit regim de viata si erau proprietari ai comorilor
naturii, pe care, desigur si le pazeau singuri. La comunitatile izolate, cum
sint cele din Apuseni, oamenii traiesc intr-un mediu al misterului si al
supranaturalului. Apropierea fata de natura a oamenilor de aici ii face mai
usor sa creada in astfel de forte. Oamenii din aceste sate au un cu totul
alt mod de a percepe mediul inconjurator. Pentru ei, absolut orice are viata
si fiecare element are rolul sau bine stabilit in Univers, de la ultimul fir
de iarba, pina la stelele de pe cer.







sâmbătă, 2 octombrie 2010

Simptomele Shaumbra

Simptomele Shaumbra - Douãsprezece semne ale trezirii divinitãtii tale
De Geoffrey Hoppe si Tobias

1. Corpul manifestã durere si suferintã, mai ales în zona cefei, a umerilor si a spatelui. Acesta este rezultatul schimbãrilor intense ce apar la nivelul ADN-ului, pe mãsurã ce “Sãmînta lui Cristos” se trezeste din interior. Durerile vor trece.
2. Sentimentul de profundã tristete interioarã, fãrã nici un motiv aparent. Îti eliberezi trecutul (din aceastã viatã si din celelalte), si aceasta este cauza sentimentului de tristete. Aceastã experientã este similarã cu cea pe care o ai atunci cînd te muti dintr-o casã în care ai trãit foarte multi ani în alta nouã. Oricît de mult ti-ai dori sã te muti în casa nouã, existã totusi o tristete legatã de lãsarea în urmã a amintirilor, energiei si experientei acumulate în vechea casã. Tristetea va trece.
3. Plîngeti fãrã nici un motiv aparent. Motivatia este similarã cu cea de la pct 2. Este bine si sãnãtos sã lãsati lacrimile sã curgã. Ajutã la eliberarea vechilor energii din interior. Si aceasta va trece.
4. O schimbare bruscã a locului de muncã sau a carierei. Un simptom foarte comun. Pe mãsurã ce tu te schimbi, lucrurile din jurul tãu se schimbã si ele. Nu-ti pune problema sã gãsesti locul de muncã sau cariera perfectã chiar acum. Si aceasta va trece. Tu te afli acum în tranzitie, si poate cã vei schimba mai multe locuri de muncã pînã cînd te vei stabili la unul care se va potrivi pasiunii tale.
5. Retragerea din relatiile cu familia. Tu esti conectat cu familia biologicã prin intermediul vechii karma. Cînd iesi din ciclul karmic, legãturile din vechile relatii sunt eliberate. Pare ca si cum vã îndepãrtati de familie si prieteni. Si aceasta va trece. Dupã o perioadã de timp, vei crea o nouã relatie cu ei dacã se potriveste sã fie. Totusi, relatia se va baza pe noua energie, fãrã legãturile karmice.
6. Obijnuinte ciudate de somn . Este posibil sã vã sculati în timpul multor nopti între 2:00 si 4:00 AM. Multã muncã se petrece în interiorul tãu, si asta te face sã te scoli pentru a lua o “gurã de aer”, “a face o pauza”. Nu te îngrijora. Dacã nu poti sã adormi, scoalã-te si fã ceva, decît sã stai în pat si sã te îngrijorezi de anumite lucruri umane. Si aceasta va trece.
7. Vise intense. Aceasta poate include vise despre bãtãlii si rãzboaie, urmãriri sau monstri. Pur si simplu eliberezi vechile energii din interior, si aceste energii ale trecutului sunt simbolizate prin rãzboaie, bãtãlii, fugã pentru a scãpa, sau oameni ciudati. Si aceasta va trece.
8. Dezorientare fizicã. Uneori te simti foarte dezrãdãcinat. Vei fi “provocat spatial” de sentimentul cã nu esti în stare sã fii cu ambele picioare pe pãmînt, sau cã te afli între douã lumi. Pe mãsurã ce experimentezi tranzitia cãtre noua energie, corpul tãu s-ar putea sã rãmînã în urmã. Petrece mai mult timp în naturã, pentru a împãmînteni noua energie din interior. Si aceasta va trece.
9. O “autoconversatie” mãritã. Te vei trezi vorbind cu tine însuti mai des. Dintr-o datã vei realiza cã ai pãlãvrãgit cu tine însuti în ultimele 30 de minute. Apare un nou nivel de comunicare, care se instaleazã în interiorul fiintei tale, si autoconversatia este doar vîrful icebergului acelei comunicãri. Conversatiile se vor înteti, si vor deveni mai fluide, mai coerente si introspective. Nu ai înnebunit, esti doar Shaumbra care se miscã spre noua energie.
10. Sentimente de singurãtate chiar si în compania altora. S-ar putea sã te simti singur si desprins de ceilalti. S-ar putea sã ai dorinta sã fugi de grupuri si multimi. Ca Shaumbra, tu mergi pe o cale sacrã si solitarã. Pe mãsurã ce sentimentul de singurãtate îti creazã anxietate, devine mai dificil sã relationezi cu altii. Sentimentele de singurãtate sunt de asemenea asociate cu faptul cã Ghizii tãi au plecat. Au fost cu tine în toate cãlãtoriile tale, pe parcursul tuturor vietilor tale. Este timpul ca ei sã se îndepãrteze, ca sã-ti umpli spatiul cu propria divinitate. Si aceasta va trece. Golul din interior va fi umplut cu dragostea si energia propriei constiinte Christ.
11. Lipsa pasiunii. S-ar putea sã vã simtiti total lipsiti de pasiune, cu o foarte micã dorintã sau chiar fãrã dorinta de a face ceva. Este în regulã, aceasta este o parte a procesului. Acordã-ti timp ca sã nu faci nimic. Nu te lupta cu asta, pentru ca si aceasta va trece. Este similar operatiunii de rebootare a calculatorului. Este nevoie sã fie deconectat un timp pentru a instala noul si sofisticatul software, sau în acest caz noua energie a sãmîntei lui Cristos.
12. O dorintã profundã de a merge Acasã. Aceasta este, poate, cea mai dificilã si provocatoare dintre conditii. S-ar putea sã experimentezi o profundã si complesitoare dorintã de a pãrãsi planeta si de a te reîntoarce Acasã. Acesta nu este un sentiment de “sinucidere”. Nu este bazat pe furie sau frustrare. Nu vrei sã faci un spectacol sau o dramã din asta, pentru tine sau pentru altii. Este o parte tãcutã a ta care îsi doreste sã meargã Acasã. Cauza principalã este foarte simplã. Þi-ai completat ciclul karmic. Ti-ai completat contractul pentru aceastã viatã. Esti pregãtit sã începi o nouã viatã în timp ce esti încã în corpul fizic actual. În timpul acestui proces de tranzitie, ai amintiri interioare despre cum este sã fii pe partea cealaltã. Esti pregãtit sã te înscrii pentru un nou tur de îndatoriri aici pe Pãmînt? Esti pregãtit sã îti asumi provocãrile intrãrii în Noua Energie? Da, întradevãr ai putea sã mergi Acasã chiar acum. Dar ai bãtut atîta drum pînã aici, si dupã multe, multe vieti anterioare, ar fi pãcat sã pleci înainte de sfîrsitul filmului. Si pe de altã parte, Spiritul are nevoie de tine aici pentru a-i ajuta pe altii în tranzitia lor cãtre Noua Energie. Ei vor avea nevoie de un ghid uman, ca si tine, care ai pornit în cãlãtoria de la vechea energie la noua energie. Calea pe care mergi acum îti oferã experienta care te face capabil sã devii un Profesor pentru Noul Om Divin. Chiar dacã uneori cãlãtoria ta poate sã parã întunecatã si solitarã, aminteste-ti cã nu esti niciodatã singur.

Religia dacilor

Cred ca cel mai inexplicabil lucru in legatura cu stramosii nostrii geto-daci este disparitia aproape totala a religiei acestora. In conditiile in care credintele religioase ale dacilor erau superioare multor altor conceptii contemporane lor, este de neinteles cum acestea au fost inlocuite asa de usor cu o alta credinta. La ora actuala tot ce a ramas din vechiul cult religios sunt doar o serie de obiceiuri asociate cu diversesarbatori religioase crestine ,prezente mai ales in mediul rural. Oare si-au parasit dacii zeii asa cum presupun unii istorici ca si-ar fi parasit si limba? Oare expansiunea crestina ,foarte bine pregatita si sustinuta de diverse mari puteri de-a lungul a sute de ani ,nu a gasit in religia daca o piedica ,chiar daca ea persista pe aceste meleaguri de sute si mii de ani? In lipsa unor raspunsuri la aceste intrebari, tot ce pot sa fac este o prezentare a religiei dacilor. Amintesc cititorului ca faptele si ideile prezentate aici au trecut inevitabil prin filtrul gandirii mele si ca pentru o relatare istorica mai exacta este preferabil sa se studieze una dintre multele lucrari din acest domeniu.

Generalitati

Principala referire ramasa despre istoria tracilor in general si a getilor in special ii apartine lui

Herodot:
"Ei cred ca nu mor, ci ca cel ce-si da sfarsitul se duce la zeul Zamolxis; unii dintre dinsii cred ca acesta este Gebeleizis.Acestui zeu ei ii trimit un mesager ales de o majoritate si pe care il insarcineaza sa transmita cererile fiecaruia. Iata cum se realizeaza acest lucru: cativa dintre ei se aseaza in rind tinand in maini cate trei sulite ,altii il apuca de maini si de picioare pe cel ce trebuie trimis la Zamolxis si il arunca in aer astfel incat acesta sa cada pe varful armelor. Daca acesta este strapuns si moare ei cred ca zeul l este prielnic ,iar daca nu moare ei dau vina pe mesager ,pe care il considera un om de nimic, si aleg un altul pe care sa-l trimita. Acestuia i se da aceeasi insarcinare cat este inca in viata. Tot acesti traci cand tuna si fulgera trag cu sageti in sus ,spre cer, si arunca amenintari la adresa zeului."
Tot Herodot aduce lamuriri si asupra ritualurilor ce au loc la nasterea sau moartea unui trac.El ne spune ca atunci ,cand se naste un copil, tracii il plang pe acesta pentru bolile ce va trebui sa le infrunte dar "pe morti ei ii ingroapa (N.A. asa am preluat acest citat nu stiu daca ritul inmormantarii este mentionat de Herodot sau este o greseala a autorului care a redat citatul) cu veselie ,pe motiv ca a scapat de atatea rele si ca este binecuvantat...",la moartea unuia dintre ei una dintre sotii "care a fost considerata cea mai buna de catre sot ,este slavita ,omorata si ingropata cu acesta. Celelalte sotii sunt foarte suparate si se considera dezonorate...".Acest citat nu se refera la daci ci la trausi dar Herodot afirma ca acestia indeplinesc ritualuri specifice si altor traci.
Aceste citate ilustreaza caracteristicile generale ale religiei trace ,si deci probabil si geto-daca. Se lamureste faptul ca acestia foloseau sacrificii umane catre zei si ,cred eu , faptul ca dacii erau foarte credinciosi religiei lor ducandu-si intreaga viata de la nastere si pana la moarte in spiritul credintei lor. Sacrificiile sunt voluntare si considerate un semn de mare respect iar obiceiurile de inmormantare si nastere fac parte probabil deja din spiritul trac care ii identifica drept un popor cu totul aparte ,cu conceptii si obiceiuri foarte diferite de ale altor popoare. Trebuie totusi subliniata caracteristica tribala a religiei trace, in sensul ca obiceiurile pot diferi de la trib la trib, si ca practicile prezentate mai sus este posibil sa nu fie valabile pentru anumite ramuri ale neamului trac.

Zamoxis
Voi incepe prezentarea zeilor daci cu Zalmoxis pentru ca acesta este considerat, in general ,cel mai important zeu al dacilor si chiar al tracilor in general. Mai intai trebuie mentionat faptul ca mai multi istorici ,printre care si Vasile Parvan, au considerat ca religia daca era de fapt o religie monoteista si ca Zalmoxis sau Gebeleizis sunt doar diverse ipostaze ale unui zeu unic, un zeu al carui nume nici macar nu putea fi rostit. Dar sa me intorc la Zalmoxis si la marturia lui Herodot care afirma ca a afla de la grecii de la Hellespont si Pont ca Zalmoxis a fost un sclav din Salmos care a slujit si la Pitagora. Mai apoi insa tot el afirma ca dupa parerea sa "Zamolxis a trait cu multi ani inaintea lui Pitagora". Herodot mai spune ca ascensiunea lui Zamolxis in randurile daco-getilor s-ar fi datorat educatiei ioniene superioare pe care acesta a deprins-o din timpul sederii sale in Grecia. Se mentioneaza si un posibil motiv pentru divinizarea sa si anume faptul ca acesta "coborandu-se in locuinta subterana a ramas acolo timp de trei ani. Tracii il regretara si il jelira ca pe un mort. In al patrulea an insa el li se arata, astfel incit ei vazura adeverindu-se toate cele spuse de Zamolxis." Acest pasaj a generat de-a lungul timpului o serie de discutii contadictorii ,istoricii formand doua tabere : una care sustine ca Zamolxis a fost un sclav grec si alta care afirma ca acest lucru ,fiind pus sub semnul intrebarii chiar de Herodot ,nu este demn de crezut. Exista totusi marturia ca Zalmoxis este cel care a impus cultul nemuririi , cult ce a avut un mare impact asupra tracilor ,cult ce le-a oferit un caracter aparte printre alte popoare. Se cunoaste , ca lucru general acceptat si sustinut de scrierile antice , nepasarea tracilor fata de moarte ,acestia acceptand moartea cu calm si chiar voluntar. Trebuie subliniat faptul ca acesta religie a devenit o parte din sufletul trac , indiferenta fata de moarte nu este un act de bravada sau de aparenta ,nu exista marturii istorice care sa afirme ca ,spre exemplu ,petrecerile ce aveau loc la inmormantarea unui trac reprezinta doar o bucurie rituala ,doar niste reguli ce trebuiau acceptate pentru a nu-l supara pe zeu, si nu bucuria reala a unui om care considera ,din tot sufletul ,ca o fiinta iubita a plecat intr-un loc mai bun. De-a lungul a sute de ani razboinicii traci s-au remarcat prin eroismul lor , prin "cautarea" mortii ,nu in scopul de a devenii eroi ci pentru ca asa erau ei.

Calaretul trac (Eroul zeu)
O trasatura unica a religiei trace o constituie credinta in calaretul trac. Dupa unii istorici acesta era fiul Marii Zeite ,mama tuturor zeilor , si era figura centrala a religiei trace. El reprezenta un erou-zeu aducator de speranta ,care vede si aude tot , un zeu al soarelui si al lumii subterane , protector al vietii si aparator impotriva raului. As vrea sa fac o mica paranteza . Ma intriga slaba mediatizare in tara noastra a acestei figuri eroice antice .Din motive necunoscute mie ,cartile de istorie din scoli nu mentioneaza nimic despre acest zeu-erou ,desi marturii istorice exista la tot pasul ,calaretul trac fiind foarte cunoscut si de vechii greci si romani. Este trist ca un popor cu o istorie asa de aparte sa nu inteleaga importanta existentei eroilor autohtoni pentru educatie si pentru intarirea unei constiinte nationale atat de patata la ora actuala. Dar sa revenim la istorie ...

Marturii despre calaretul trac exista sub forma a mii de reprezentari pe vase de lut sau pe diverse alte obiecte si a sute de sanctuare. Mai tarziu acest erou a fost asimilat de religia crestina sub forma Sfantului Gheorghe. Exista marturii conform carora in Bulgaria ,la inceputul acestui secol ,oamenii mergeau inca in pelerinaj la unul dintre sanctuarele dedicate acestui zeu (dar nu si in Romania??? N.A.). In ciuda dezinteresului pe care se pare ca romanii il acorda istorie lor ,nu pot sa nu remarc impactul pe care il are (sau l-a avut pana de curand ) figura Sfantului Gheorghe ,lucru dovedit de prezenta masiva a acestui nume. Prezenta acestui erou zeificat pare sa se suprapuna perfect peste imaginea de razboinici pe care si-au faurit-o tracii de-a lungul timpului si peste credinta in nemurire propovaduita de Zamolxis.

Dionis
Voi spune doar cateva cuvinte fata de acest zeu a carui influenta este mai mult banuita decat demonstrata. Se pare ca si cultul lui Dionis a avut un mare impact in Dacia. Relevant este faptul ca marele preot dac ,din vremea lui Burebista , Deceneu a ordonat taierea viilor. Acest fapt a dat nastere la doua interpretari. Prima interpretare a fost ca actul tairii viilor a avut un caracter administrativ si ca a avut scopul de a limita consumul de vin si a-i face pe daci sa acorde un mai mare interes indatorilor fata de stat. O a doua interpretare se refera tocmai la dezvoltarea cultului lui Dionis ,zeul grec al vinului si petrecerilor , lucru considerat de marele preot Deceneu drept o amenintare la adresa adevaratei credinte.

Quado

Iar acum sa vedem daca Quado are ceva de spus despre el insusi. Quado?
Sunt o entitate spirituala care nu a ales niciodata sa se manifeste fizic pe pamant. Exist sub forma de energie si sunt disponibil fiecaruia, oricand aveti nevoie de ajutor sau indrumare. Ca spirit, sunt capabil sa fiu oriunde si existenta mea aici in acest plan fizic, in aceasta forma de manifestare partiala este numai pentru a va ajuta pe voi, sa va gasiti pe voi insiva, sa va ajut sa recunoasteti iubirea si bucuria si pacea care sunt aici pentru voi.
Stiu ca viata ta este dificila. Stiu ca te lupti cu ea. Si doresc sa te deschid spre minunile vietii si sa te fac sa intelegi aceasta viata fizica pe care o ai, aceasta perioada de timp, ca pe o aventura, ceva ce trebuie imbratisat vibrant si cu entuziasm, cu bucurie, cu vigoare.
Acest moment nu va mai veni niciodata inapoi. Vor fi multe alte momente, o lume infinita de momente, dar in aceasta viata fizica pe care o duci, in aceasta explorare liniara, aceasta aventura a vietii, acest moment nu va mai veni inapoi, nu exact asa. Astfel, te indemn sa-l imbratisezi si sa-l consideri al tau. Te indemn sa-ti umpli cu iubire si grija si sa imbratisezi viata complet. Te indemn sa inveti sa-ti potolesti mintea si sa-ti deschizi inima, sa te deschizi momentului, chiar acum si sa-l lasi sa te umple de bucurie.
Iar daca te simti singur si suparat, daca esti coplesit de necazuri, singuratate sau disperare si nu reusesti sa te linistesti si sa accepti marinimia vietii, atunci te indemn sa-mi ceri ajutorul, pur si simplu sa-ti inchizi ochii, sa inspiri adanc si sa-mi ceri sa vin la tine si sa ma infasor in jurul tau ca o patura calduroasa confortabila de iubire si atentie. Lasa-ma sa vin si sa te imbratisez cu iubirea nesfarsita a universului. Lasa-ma sa vin si sa-ti arat cadoul tau, ca sa poti iesi si sa-l atingi.
Esti un suflet care locuiesti in acest corp o perioada scurta de timp. Ai ales sa vii aici si sa ai aceasta experienta. Astfel, experimenteaz-o. Nu te mai ascunde in frica. Lasa frica deoparte si ingaduie iubirii sa se reverse inauntru. Lasa vina si critica si judecata deoparte si ingaduie iertarii si acceptarii sa curga inauntru cu dragoste. Lasa ingrijorarea deoparte si in loc mergi odata cu fluxul vietii, stiind ca este plin de bunatate, stiind ca esti ajutat la fiecare miscare, de mine si de multe alte spirite care te inconjoara mereu.
Iar pentru a intelege ceea ce se petrece, nu te preocupa de toate astea. Nu vei intelege nici o situatie. Sa stii numai ca esti ajutat, ca esti indrumat si ca exista o lume binevoitoare care doreste sa te imbratiseze.
Dar vorbeste in soapta. Respiratia ingerului este lumina si ne poti auzi numai daca-ti linistesti mintea galagioasa. Ne poti simti numai daca-ti opresti inima si-ti depasesti fricile. Ne poti simti numai daca inspiri adanc si vii acolo unde suntem noi, locul linistii, locul iubirii. Vino aici si vei stii ca tot ce este ici este pentru tine. Vino si viziteaza-ne zilnic, in locul nostru linistit si invata faptul ca esti inconjurat de ajutor. Invata ca viata este iubire. Invata ca esti interconectat cu tot ceea ce exista, o parte vitala a vietii excitante, inflorind si explodand la imbinari.
Esti inconjurat de iubire si grija. Esti inconjurat de sanse minunate de a te deschide vietii si de a trai. Ele licaresc in jurul tau, se blocheaza numai datorita fricilor si indoielilor tale. Invinge-ti frica si indoiala. Nu te mai concentra pe trecut si viitor. Imbratiseaza prezentul si tot ajutorul minunat pe care-l contine.
Imbratiseaza linistea profunda de acum, din acest moment. Mergi in adancime si simte-i linistea. Apoi, cand inspiri linistit si te scufunzi in momentul de acum, intreaba de mine, cere-ti ingerii, cere-ti proprii tai ghizi, cere-ne tuturor sa ne dezvaluim tie.
Iar daca ai viziuni, este bine. Daca auzi voci sau o versiune a propriei noastre gandiri, este bine. Si daca nimic din toate astea nu se intampla dar simti, pur si simplu o prezenta, si asta este bine. Ai incredere in ea. Sa stii ca este reala. Vino si viziteaza-ne in fiecare zi; sa cunosti linistea, sa cunosti bucuria, sa te descoperi cu ajutorul tau.
Pentru ca tu esti descoperirea importanta, desigur. Esti un suflet si poti ajunge la sinele sufeltului tau prin linistea meditatiei. Si tot ce incerc sa fac pentru tine, tot ce doresc sa realizez, este sa te ajut sa-ti fac cunostinta cu tine insuti. Sa te ajut sa ajungi la propriul suflet de pace, bucurie si iubire. Pentru ca prin acest suflet, vei ajunge la marele tot, la marea liniste ce invaluie totul, la minunea si gloria care sunt legatura si existenta noastra a tuturor. Atinge chiar si numai marginea acesteia si vei sti tot ce trebuie stiut, vei simti tot ce trebuie simtit si vei imbratisa lumea in iubire.
Va doresc numai bine.

Profesii functie de zodie

Ramaneti prinsi de un proiect sau il terminati si porniti mai departe?
Daca inca nu ai aflat cum lucreaza mintea ta atunci cand aude cuvantul "cariera", vezi ce are zodia ta de spus despre asta.

Berbec - profilul cariereri

Vrei un Berbec in echipa ta? Bineinteles ca da. Cei nascuti sub acest semn iubesc competitia si jocurile, indiferent daca este vorba de afaceri sau viata. Urasc sa piarda, ceea ce inseamna ca probabil iubesc sa castige. Se simt bine atunci cand sunt sefi si nu se simt deloc in largul lor atunci cand nu se afla la conducere. Ceea ce nu este de obicei o problema din moment ce - datorita increderii pe care o au in ei - le place sa inceapa proiecte si sa ofere noi cai de urmat colegilor.
Caracteristic pentru un semn al focului, Berbecii pot fi "aprinsi" uneori.
Mereu sunt gata sa explodeze! Chiar daca de cele mai multe ori nu este diplomatic, Berbecul este respectat de colegi si emana mereu multa energie si curaj pe "campul de lupta" - sau mai bine sa-l numim locul de munca. Atata timp cat el ramane in echipa, colegii se pot bucura de succes.
Este este mereu in cautare de aventura. Intalnirile "pompoase" si cu multe discutii nu sunt deloc pe placul lui, din moment ce prefera sa incheie o afacere afara pe un teren de sport.
Provocarile noi trebuie sa fie prezente tot timpul in slujba lor caci altfel intra in joc cuvantul "urmator" alaturi de "loc de munca" - urmatorul loc de munca. Un colac de salavare pentru Berbecul plin de energie? Nu!
Iesirea la pensie este pentru oricine altcineva, dar nu si pentru el - va ramane in joc tot timpul, schimband regulile pe parcurs pentru a-l pastra interesant.
Biroul unui Berbec este de obicei foarte luminos, numai cu cateva trofee sau diplome de succes care sa-i aminteasca de victoriile avute.
Prefera sa treaca pe strada intr-o masina sport si ar schimba cu placere 2-3 Martini pe cateva beri si un joc de zaruri.
Meserii care i se potrivesc: antreprenor (mai cu seama), dentist, sportiv de performanta, chirurg.

Taur

Taurul poate fi considerat muncitorul cel mai sarguincios al zodiacului. Este de incredere si loial, se intelege bine cu cei din jur si este un bun coleg. Si este mereu practic - ca nu degeaba este semn al pamantului.
Daca vrei ca lucrurile sa-ti iasa bine, cheama un Taur. S-ar putea sa-l suni de doua sau de trei ori, din moment ce este un pic cam lenes sa porneasca la drum, dar odata ce a pornit, fii atent! Isi va urma colegii si
va munci din greu pentru echipa. Munceste atat de mult, incat de multe ori este stalpul de baza al companiei, al comunitatii si chiar al familiei. Hei, pai pentru asta are umerii atat de puternici! Si se mai spune ca
este si un bun organizator.
Din moment ce se descurca bine in afaceri este de inteles ca este si un bun artist.
Biroul unui Taur este un loc confortabil, placut, unde oaspetii se simt bine iar el se simte in largul lui.
Plimbarile de la o intalnire la alta ar fi bine sa fie facute intr-o masina sport care sa fie practica si sa arate succesul sau.
Daca trebuie sa luati masa de pranz impreuna, iti va recomanda file mignon cu siguranta.
Este potrivit pentru postul de bancher, artist, contabil, muzician sau orice alta meserie care presupune rabdare si devotament.
Gemeni - profilul carierei

Cand vine vorba de Gemeni te gandesti la cineva cu care se poate comunica cu usurinta. Gemenii pot vorbi de doua ori mai repede si pot avea de doua ori mai multe idei bune intr-o firma decat orice alt angajat.
Dotati cu o minte agera, se muta tot timpul de la un proiect la altul, ajutorul lor este mereu bine venit. Se descurca bine in posturile de intermediari din moment ce le place sa vorbeasca. Daca ai nevoie de ceva relatii apeleaza la cineva nascut in aceasta zodie si te va ajuta cu siguranta.
Daca locul de munca devine plictisitor, Gemenii vor gasi un alt teren "de joaca". Un mare cusur al lor este ca sunt foarte curiosi, lucru care le poate aduce necazuri uneori. Sa conduca o intrunire de afaceri nu este tocmai scopul lor in viata, dar cand este cazul se descurca. Este mereu o placere cand impart si colegilor din cunostintele lor - toate lumea din jur se destinde.
Cand monotonia apare in viata lor, o alunga repede cu o calatorie de afceri sau cateva zile de vacanta. Iar atunci cand vor pleca sa se relaxeze vor lasa in locul lor o persoana de incredere care sa se ocupe de tot ce
trebuie.
Biroul Gmenilor este plin cu multe telefoane, un calculator sau chiar doua, un fax, un televizor si orice altceva care i-ar putea ajuta sa comunice mai bine. O geanta cu tot ce trebuie se va afla in birou pentru orice
eventualitate.
Masina aleasa de ei va fi una sport, moderna, cu un telefon mobil sau poate chiar doua.
Gemenii sunt perfecti pentru a fi exploratori, scriitori, translatori sau chiar sa lucreze in publicitate.

Rac - profilul carierei

Sa nu cumva sa numesti un Rac intretinut - munceste la fel de mult si este la fel de sarguincios ca oricare altul. Natura sa sensibila ne spune ca atunci cand vine vorba de afaceri el prefera sa aiba confruntari directe cu partenerii de afaceri. Sa fii precaut este o incurajare mereu intalnita in preajma unui Rac.
Doreste sa fie la conducere si atat timp cat cei din jur sunt de acord cu propunerile lor probabil vor avea succes.
Cata vreme isi pot controla emotiile, Racii pot crea un loc plin de armonie pentru cei din jur. Cei nascuti sub acest semn s-ar putea sa nu para ca si cum ar vrea sa cucereasca lumea, dar in viziunea lor cam asta fac.
Sunt foarte creativi si isi iubesc familia, calitati ce ii pot ajuta sa transforme locul de munca intr-unul cat mai placut. In biroul unui Rac oricine se simte ca acasa, cu o canapea pe care se poate dormi, o ceasca in care mereu vei putea servi ceva cald si multe poze cu familia peste tot.
Este printre cei putini care nu doresc o masina "ultimul racnet" - "masina pe care o am deja de 10 ani este inca foarte confortabila!", este una dintre replicile sale.
Biroul este locul pe care Racii il prefera pentru masa de pranz.
Sunt foarte buni in meseria de doctor, farmacist, profesor, nutritionist - orice loc in care sa se simta cu adevarat folositori.







Leu - profilul carierei

Daca cineva doreste sa se afle in centrul atentiei, atunci Leul este acela.
Si de ce nu? Cei nascuti sub acest semn sunt dotati, mandrii, plini de energie, oameni de incredere - lumea nu se poate abtine, trebuie sa-i priveasca!
"Asa si trebuie", va spune un Leu!
Leul se concentreaza mult atunci cand vine vorba de munca sa si va fi un sef excelent. Isi asuma des riscul, o persoana care isi doreste totul si de obicei reuseste sa-l obtina. Fie ca este vorba de un mare proiect sau de o cauza nobila, daca iti aduci un Leu in echipa atunci ai facut o miscare inteleapta - una care cu siguranta va atrage atentia!
Datorita personalitatii mai mari decat viata, atitudinea sa va fi mereu una pozitiva. Colegii il vad de obicei ca pe un model de urmat, din moment ce poseda calitati precum cea de lider, este mereu sincer si prietenos.
Oricum, trebuie sa fie atent sa nu incurajeze egoismul si manipularea sau sa "cada" intr-o stare de complezenta. Si oricat ar fi de ingaduitor, atunci cand spune "destul!", pai destul este! Da, viata este un banchet si tu esti vedeta, dar chiar vrei sa traiesti numai asa?
Chiar daca ii place sa se afle in centrul atentiei, lasa destul loc si celorlati sa fie la fel de bine vazuti. Este un joc care trebuie castigat? O afacere de incheiat? Echipa Leului va fi cea care va iesi castigatoare.
Biroul sau va fi dominat de tronul din spatele mesei. Te asteptai sa fie un scaun? Ha!
Ai de incheiat o afacere cu un Leu la masa de pranz? Cu siguranta o veti face la un restaurant de patru stele!
Leul este potrivit pentru postul de manager, arhitect, inventator, profesor, atlet si chiar presedinte.

Fecioara - profilul carierei

Vrei sa repari repede ceva? Atunci cheama o Fecioara. Cei nascuti sub acest semn se simt bine atunci cand analizeaza si repara lucrurile in jurul lor si sunt mereu dornici sa dea raspunsuri. Fecioara cea isteata este o vorbareata si mereu vine cu solutii pentru a-i ajuta pe cei din jur.
Chiar si asa, este mereu in cautare de independenta si de intimitate, asa ca nu te astepa sa-si puna toate cartile pa masa - unele lucruri mai bine raman nespuse.
Membrii acestui semn de pamant sunt mereu realisti, practici, dornici sa-si atinga scopurile lor si ale membrilor echipei. Fecioara are bine stabilit scopul, este foarte organizata, o colega loiala si de multe ori
constiinta grupului. Va duce lucrurile la bun sfarsit, dar de multe ori nu-si va asuma aceasta realizare!
Perfectionismul pe care il cauta tot timpul ii poate crea probleme de sanatate (mai ales legate de sistemul nervos), asa ca trebuie sa invete sa "balanseze".
Daca este un lucru la care se pricepe bine (si de obicei se pricepe la o multime) este acela de a forma o echipa de invingatori. Celor nascuti sub acest semn li se pare usor, si chiar o placere, sa fie cei care rezolva toate problemele, sa organizeze si sa sustina echipa. Este important insa sa aiba grija si de ei! Multa munca si nici o distractie poate face din oricine o persoana nu foarte agreata.
Biroul unei Fecioare este (cum altfel ar putea fi?) foarte organizat, cu un calculator si alte aparate electronice care ii pot aduce eficienta maxima.
Cand este nevoie de o masina, atunci va opta pentru un Mercedes albastru - elegant, dar si util. Daca vrei sa inchei o afacere cu o Fecioara in timpul mesei, atunci ofera-i o salata intr-un restaurant foarte curat si vei obtine cu siguranta rezultatul dorit. Cei nascuti in acesta zodie sunt potriviti pentru meseria de chimist, doctor, investigator, nutritionist, manager si chiar veterinar.

Balanta - profilul carierei

Daca doresti sinceritate, atunci cu siguranta cauti o Balanta.
Ea va privi problema pe toate partile, apoi va lua decizia potrivita.
Simtul dreptatii si al "fair play-ului" este remarcabil la nativii acestei zodii. Isi doreste rolul de sef si va munci mult pentru a-l primi. Este mereu dornica sa faca schimb de idei si sa converseze mult, iar daca acestea au loc intr-un loc public cu atat mai bine.
Linistea este importanta pentru Balanta si este adepata conceptului "fa-te inteles pentru a fi inteles" - important atat in afaceri cat si in viata de zi cu zi.
Ii place sa impace oamenii, dar si sa aiba pe cineva de partea ei. Toti cei din jur sunt amuzanti, dar numai unul este preferatul. Se poate folosi si de putin curaj atunci cand este vorba de decizii dificile.
Cand vine vorba de o criza la nivel de management, poate veni cu idei salvatoare. Biroul unei Balante trebuie sa fie frumos, cu flori proaspete si un aranjament care sa fie pe placul oricui pune piciorul in acel loc. Cand se indreapta catre o intalnire, va conduce o Honda superba. Daca intalnirea are loc in jurul pranzului, atunci va fi intr-o cafenea sofisticata, aleasa cu atentie in functie de client.
Balantele sunt des intalnite in posturi de diplomati, judecatori, consultanti in relatii publice, consilieri, psihologi si artisti.

Scorpion - profilul carierei

Ai de cand sa inchei o afacere cu un Scorpion?
"Terminatorul" zodiacului a sosit! Adevarul este ca acesti tipi sunt bucurosi atunci cand ii pot ajuta pe cei din jur si pot fi chiar de mare ajutor, atata timp cat nu sunt afectati.
Energicul Scorpion stie tot timpul ce vrea, o persoana care poate sta tot timpul cu ochii pe premiu fara sa clipeasca. Plin de pasiune, Scorpionul stie cum sa-si traiasca viata si ca urmare se asteapta la orice de la
aceasta. Stie cum sa puncteze un lucru important, iar atunci cand vine vorba de afaceri, merge direct la tinta. Scorpionii au teluri importante de atins si sunt devotati celor care le-au castigat respectul. Una dintre calitatile lor este abilitatea de a face multe schimbari. Dar cand aceasta se transforma in nerabdare, incep problemele. Nu poti rata discutia cu un Scorpion, chiar daca de multe ori nu il intelegi. Cei nascuti sub acest semn se simt bine atunci cand creeaza, rezolva sau se descurca - si la bine si la rau.
Si toate au un scop. De cele mai multe ori se ghideaza dupa un model. Si mai iubesc si victoriile. Atata timp cat isi pot controla tendintele agresive si cele razbunatoare si inflexibilitatea, atunci pot realiza multe.
Biroul unui Scorpion poate parea un pic macabru, dar asta poate pentru a-si tine oaspetii pe picior de plecare! Si nu este departe de a-si plimba clientii cu un Jaguar, doar pentru a le arata cine este la conducere.
Cand vine vorba de masa de pranz, se va delecta cu preparate din carne rosie.
Scorpionii au succes atunci cand isi aleg meseria de doctor, investigator, ecologist, manager, inginer si agent secret.





Sagetator - profilul carierei

Bucurosul si norocosul Sagetator este un coleg foarte bun in echipa de la vanzari - probabil isi vor termina treaba inainte de a insulta clientul! Sagetatorul se simte bine atunci cand se amuza, zambeste si rade cu
colegii, simtindu-se ca si cum Domnul Norocul este mereu de partea lui. Este pasionat de lucrurile in care crede si va munci mult pentru a-si atinge scopul. Este un bun jucator in echipa, poate schimba intreg cursul
jocului si totusi sa-si convinga colegii ca aceea este calea de urmat. Cea mai importanta calitate a sa este speranta. Daca te afli pe un vapor pe cale sa se scufunde roaga-te sa ai un Sagetator la bord! Optimisti, cu gandirea lor pozitiva, pot face minuni atunci cand cred in ceva si de aceea sunt potriviti pentru serviciile publice dificile. Au nevoie de multa libertate si mult spatiu pentru a se simti in largul lor. Cunostintele reprezinta o adevarata putere pentru nativii acestei zodii, de aceea sunt excelenti cercetatori. Ce sa faca cu toate aceste informatii? Sa le foloseasca atunci cand muncesc, bineinteles! Din punctul de vedere al unui
Sagetator sunt multe lucruri de facut. Pe cat de mult ii place sa filozofeze, pe atat de mult ii place sa calatoreasca, sa viziteze locuri nemaipomenite si sa cunoasca straini. Si nu vor ramane straini pentru mult
timp din moment ce Sagetatorul se imprieteneste repede cu oamenii.
Biroul sau este de multe ori doar o adresa, din moment ce el prefera sa fie oriunde altundeva, numai inchis intr-un birou nu. Atunci cand porneste la drum, o va face intr-un Cadillac al anilor '50. Poate va lua cu el si
cativa colegi si vor merge la un gratar. Este potrivit pentru a lucra ca agent de turism, explorator, profesor, fotograf, ambasador si comerciant import-export.

Capricorn - profilul carierei

Calul de bataie al zodiacului a sosit! Practic si consecvent, Capricornul munceste din greu pentru a duce lucrurile la bun sfarsit, iar rabdarea si inteligenta ii ajuta sa persevereze acolo unde altii au dat gres.
Nativii acestei zodii prefera sa se afle in posturi de conducere, din moment ce le ofera controlul care este foarte important pentru ei.
Iubesc independenta si s-ar simti in largul lor intr-un birou mare, aflat poate undeva la etaj, conducand "batalia" de acolo. Capricornul nu are nevoie de un anturaj la serviciu - cativa colegi de incredere sunt mult mai potriviti.
Traditionalisti cum sunt, pun valoare pe aspectul exterior si prefera ca si colegiii sa arate la fel de ingrijiti ca si el. Sunt foarte organizati, asa ca daca te afli in echipa lor vei avea parte de o lectie eficienta.
Este imposibil ca echipa lui sa nu aiba succes din moment ce Capricornul stie cum sa faca orice lucru cum trebuie si este bucuros sa poarte povara intregului proiect pe umeri. Tot acest efort poate fi extenunat, de aceea este sfatuit sa se relaxeze mereu. "Sa ma relaxez?
Ce idee!", va spune un nativ al acestei zodii. Pai este tipic Capricornilor care lasa sanatatea in grija altora.
Biroul unui Capricorn este la fel de solid ca si el si este plin de mobila din lemn. Atunci cand va pleca la drum va alege o masin tip Sedan sau orice altceva cu mult metal in jur (pentru orice eventualitate).
Sunt potriviti pentru meseria de generali, administratori, ministrii, manageri si ingineri.




Varsator - profilul carierei

Pentru un lup singuratic, Varsatorul va dori cu siguranta multi oameni in preajma sa. Mai presus de toate este un luptator pentru umanitate si crede cu putere in cauzele sale. Organizatiile non-profit sunt potrivite
pentru el orice care va putea ajuta lumea. Acestui rebel ii pasa atat de mult de cel de langa el incat intrebarile si raspunsurile legate de acest subiect nu se sfarsesc niciodata.
Va primi cu siguranta o provocare, fie ca este vorba de o intalnire sau un proiect. Sunt fermi in ceea ce cred si isi vor duce treba la bun sfarsit.
Sunt mereu intersati de ceea ce este nou, diferit si misterios si de modul in care aceste lucruri pot ajuta oamenii in viitor. In viziunea lor aceasta lume este o pierdere de resurse. Va petrece multe ore cand este prins
intr-un proiect si va trage si anumite concluzii, dar doar in zilele de lucru. Si nu trebuie sa fie un proiect plicticos! O zi plictisitoare este un cosmar pentru acest semn al apei.
Biroul unui Varsator va fi probabil asemanator literei Z, cu multe scaune pentru toti "musafirii". Si acel ceas de pe perete este facut probabil de el.
Masina dorita va fi un Beetle.
Sunt potriviti pentru posturile de inventatori, politicieni, scriitori, oameni de stiinta, astronauti, artisti si astrologi.

Pesti - profilul carierei

Emotivi si visatori, Pestii doresc mereu sa impleteasca dorinta de a fi intelesi cu ceea ce-si doresc. Nu sunt la fel de practici ca alte semne ale zodiacului si prefera viata de artisti, de scriitori sau muzicieni. Sa faca ceea ce ii place este foarte important pentru Peste, si daca in acelasi timp se simte iubit si dorit, cu atat mai bine. Sa lucreze si sa-i ajute pe altii este scopul sau. Dorinta lui este sa faca ceva care sa imbine
cauzele importante pentru omenire cu viata lui de artist. Calcaiul lui Achile in cazul Pestilor poate fi faptul ca se trezesc cam greu dintr-un vis. O revenire la realitate din cand in cand este esentiala. Biroul unui Peste poate fi un amalgam: canapele moi, draperii de catifea si un bar mic in colt. Cand porneste la drum prefera sa aiba un sofer, din moment ce prefera sa viseze, nu sa conduca. Va opri probabil (unde altundeva?) decat la un restaurant cu preparate de mare unde se poate intalni cu colegii.
Pestii sunt potriviti pentru posturile de veterinari, biologi, artisti, muzicieni, psihologi si medici.

Noul sistem de chakre

Despre noul sistem de chakre
Structura subtila a fiintei este compusa din mai multe "corpuri" subtile, sau structuri subtile, as putea spune. Ele, in filozofia si terminologia orientala, au anumite denumiri specifice.
Corpul subtil care se ocupa de functia energetica a fiintei este asa numitul "corp astral" (care e diferit de corpul eteric, care vehiculeaza alt tip de energii).
- In cadrul acestui corp astral avem o retea de asa numite nadisuri, sau meridiane (de acupunctura). Aceste nadisuri sint niste canale energetice f. subtile, prin care circula energia subtila, si sint asezate ca intr-o retea cu multe legaturi si ramificatii intre ele.
- Principalele puncte de ramificatie, de intilnire a principalelor nadisuri sint asa numitele "chakras", sau "centri de forta", care sint adevarate vortexuri energetice care au ca principal rol (functie) acela ce a recepta si de a emite energie subtila. Aceste nadisuri sint in numar de citeva milioane, dar exista citeva mai principale. Aceste "sui generic" vortexuri de forta (energie) sint, la fel si ele, cu sutele de mii, dar principale sint 7 la numar.
- Aceste 7 chakras au functii diferite in fiinta, si in general functioneaza in mod "automat" la oamenii profani, iar in cazul fiintelor initiate in tainele oculte, spirituale aceasta receptare (asimilare) si emitere (emisie) a acestor energii subtile este facuta si automat, dar si constient, la vointa... prin aplicarea unor metode si tehnici spirituale precise, prin intermediul carora sint atrase si emise EXACT energiile pe care le doreste acel initiat. Aceste chakras sint asezate CLAR si FIX intr-o anumita ordine si nu pot fi in alt loc, decit acolo unde au fost PREVAZUTE de Dumnezeu, stiindu-se ca omul a fost conceput dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.
- Astfel, cele 7 chakras principale sint asezate pe verticala, in ordine, de jos in sus, la o anumita distanta unul de altul, avind ca si corespondenta zonele corespondente de la nivelul corpului fizic, incepind de la baza coloanei, pina in crestetul capului.


In cadrul fiecarei chakras avem un anume numar (FIX si ACELASI la toate fiintele) de nadisuri principale care se intretaie la nivelul acestor vortexuri energetice. In acest fel, la nivelul primului centru de forta, numai si Muladhara Chakras, avem 4 nadisuri principale. Aceste nadisuri mai sint numite si "petale", sau petalele acelui centru de forta. Aceste petale sint FIXE, si fiecare dintre ele urmeaza anumite trasee fixe si incadrate in matricea acestui corp energetic astral, ca intr-o harta. La celelalte chakras avem, respectiv Swadistana 6, Manipura 8, Anahata 12, Vishuda 16, Ajna 2 si... Sahasrara "o mie de petale".
Sistemul de ckakre poate fi vazut ca o matrice energetica splendid colorata, care inconjoara fiecare centru de energie.
Chakrele, sau centrii majori de energie, permit corpului nostru in transformare, sa se integreze in corpul spiritual si sa functioneze corect. Pentru a indeplini aceste proceduri complexe, Ierarhiile Spirituale ne vor dota in curind cu 4 chakre in plus.
Aceste 4 chakre ne vor permite sa ne descurcam in imensitatea de informatii multidimensionale care ne vor inconjura in noua realitate fizica de dupa intrarea in Centura Fotonica.
In plus, celelalte 7 chakre vor fi transformate in vederea preluarii mai multor responsabilitati.

Primul nou centru este in dreptul diafragmei, unde este localizat sistemul memoriei emotionale a corpului.
Al doilea nou centru este situat in dreptul timusului, de unde este reglat sistemul imunitar al organismului.
Urmatorii doi centrii de afla in cap. Unul se afla in partea din spate a capului, chiar deasupra formatiunii "medulla oblongata". El regleaza conexiunea pe care o are constientul cu informatiile din dimensiunile mai inalte.
Cealalta chakra este localizata aproape de glanda piuitara, si este denumita ca si ea.
In locul vechiului sistem de 7 chakre, noul corp va avea 11.
Acesta retea de 11 chakre mai cuprinde inca 2 centri in plus, localizati deasupra capului, centri eterici, interdimensionali.
Ei sunt numiti "Femeia Galactica" si " Barbatul Galactic".
Deci, in total, vor exista 13 chakre principale-2 eterice si 11 care fac parte din corp.
Voi incepe explicarea acestor chakre.
1. Prima chakra, centrul radacinii, ( Muladhara ), este localizata la baza cavitatii abdominale. Atributele ei sunt in schimbare. Acest centru perminte Mamei Terra sa ne acordeze vibratiile cu ale ei.
2. A doua chakra, centrul sexului ( Swadishtana), este localizata aproape de organelle sexuale, si este legata de prima chakra. Scopul ei primordial este sa vitalizeze corpul prin practici sexuale speciale sau discipline cum ar fi Tantra inalt spiritualizata. Acest proces permite ca energia vibranta sa penetreze intregul corp, dar si prima chakra.
3. A treia chakra, centrul plexului solar, (Manipura), este localizata in dreptul plexului solar si este sediul celui de-al doilea punct de conectare la Sinele Total. Energia Vietii intra prin chakra a 7-a din crestetul capului, ( Sahashrara, Coarda de Aur) si prin plexul solar (Manipura, Coarda de Argint). Centrul inimii (Anahata), regleaza aceste energii.
4. Chakra a 4-a, cea nou formata, se gaseste la baza cavitatii toracice, si acum are rolul de a stoca energia emotiilor negative.In viitorul apropiat va avea capacitatea sa anihileze stressul si sa intaresca energiile Vointei, stocate in Plexul solar. Aceasta chakra este centrul unde se stocheaza energia obtinuta prin respiratie-PRANA--, cu scopul de a revitaliza, reintineri, si purifica corpul.
5. A 5-a chakra, centrul inimii (Anahata), se gaseste in dreptul inimii. Reprezinta o legatura vitala cu Energiile Angelice ale Gindurilor Pure, si Energia Sacra a Iubirii Totale, eliberata de orice simt de posesiune, sentimentalism, etc..Aceasta Iubire Pura este cea care face corpul sa functioneze eficient.
6. A 6-a chakra, centrul Timus, este de asemenea nou formata,, asezata in dreptul glandei timus. In viitoarea realitate pe care o vom trai, corpul va fi doar o pura forma-gind. Sistemul sau imunitar va fi puternic si viabil. In componenta corpului Omului Nou, timusul isi va recapata marimea originara, care este cam o treime din marimea inimii unui adult. Acest lucru va insemna ca Timusul va lucra incontinuu, de-a lungul intregii vieti, nu numai in copilarie ca acuma. Corpul uman va atinge usor capacitatea de a anihila orice boala sau dezordine potentiala. Datorita inaltelor nivele ale radiatiei de baza ale Terrei si a multor si de mult uitatelor razboaie care au sfisiat atmosfera in bucati, timusul isi incepe deteriorarea gradata imediat dupa nastere. Pina la maturitate se stringe de la marimea unei inimi de copil, pina la cea a unui mic bob de mazare.
7. A 7-a chakra, centrul gitului ( Vishuddha), este localizata in gitlej si ajuta la colectarea energiei pranice care ne invioreaza si ne purifica corpurile. Actioneaza de asemenea ca un culoar de comunicatie pentru Constiinta, si coordoneaza energiile corpului cu energiile capului.
8. A 8-a chakra, Izvorul Visurilor, este actualmente doar o ramasita atavica si se gaseste in zona lobului occipital, la baza craniului, direct deasupra gitului. Unele persoane, mai ales acelea care au abilitati psihice, au dureri de cap de la informatiile "sugrumate"care creaza un discomfort in acesta regiune. Inactivitatea acestei chakre, oglindeste prezentul noastru statut de Fiinte Adormite, in amnezie, cu o constiinta limitata. In realitatea actuala, oamenii cu abilitati psihice dezvoltate, pot utilize legaturi cu Sistemul Cerebral Limbic, reprezentat de Ajna Chakra, in scopul de a-i controla mental pe altii. Este important faptul de a incojura aceasta chakra cu cu o perdea spirituala de protectie. In noul sistem de constiinta deplina, acest centru enegetic va deveni extreme de important, prin reglarea energiilor psihice, si prevenirea controlului psihic aplicat asupra noastra.
9. Al 9-lea centru, este localizat in zona glandei pituitare. Fiind apropiat de centrul capului, permite corpului sa reactioneze la Lumina si radiatie, si prin utilizarea acestei reactii sa intineresca structura moleculara a corpului. In noul corp, a sasea, a opta si a noua chakra interactioneaza intensiv cu celelalte, permitindu-ne sa folosim in mod benefic si imediat orice informatie vitala si interdimensionala.
10. A 10-a chakra, centrul pineal (Ajna), este localizata in centrul fruntii, deasupra nasului, si linga glanda pineala. Ea prelucreaza frecvente ale Luminii, si este cunoscuta ca Centrul Clarviziunii, sau Al Treilea Ochi. Amblele chakre, a opta si a zecea, ne permit sa receptionam si sa interpretam viziuni si alte mesaje cheie, din Planurile de Vibratie superioare.
11. Chakra a 11-a,Centrul Coroanei ( Sahashrara), este localizata in partea din spate a crestetului capului. In acest loc are loc conectarea dintre energiile Sinelui Superior din Sursa Universala, si cele 2 noi chakre eterice.
12. A 12-a chakra, Femeia Universala, este situate chiar deasupra capului. Ea controleaza partea stinga a corpului si regleaza toate talentele si abilitatile noastre creative. Tot aici isi au originea dorinta interna de Iubire de Sine, precum si dorinta externa de Iubire si Compasiune pentru tot ce ne inconjoara.
13. A 13-a chakra, Barbatul Universal, se gaseste deasupra capului si coordoneaza partea dreapta a corpului.De asemenea domina perceptia realitatii si capacitatea de a materializa un plan conceput mental.Acesta chakra este izvorul dorintei noastre de Armonie interna si inconjuratoare.
Sa ne reamintim ca suntem Fiinte de Energie si Lumina.Structurile noastre celulare si tot ceea ce ne inconjoara este Lumina. Lumina exista ca manifestare a multor si diferitelor frecvente vibrationale. Exista Lumina Vizibila si Lumina Invizibila sau hiperdimensionala (hiperspatiala). Exista multe nivele, planuri, in Lumina. Ea cuprinde totul. Toata Creatia este facuta din Lumina. Din acest unic motiv, fiecare zona din corpul nostru este extrem de sensibila la Lumina. Este foarte important sa intelegem acest lucru. Cu totii suntem Fiinte de Lumina. Putem spune ca chiar acum nu suntem decit niste Fiinte de Lumina care experimenteaza a fi OM.
Din acest punct de vedere suntem capabili sa vedem cum functioneaza fiecare chakra.
Pentru inceput sa examinam modul in care chakrele capului se conecteaza cu cele doua noi chakre formate, a 12-a si a 13-a.
Daca vizualizam zona din jurul capului. vom observa ca se formeaza un triunghi de Lumina, si nu ovalul Aurei binecunoscute.
Aici este foarte important sa facem legatura cu binecunoscutele picturi de pe icoanele bisericilor, care il prezinta toate, pe Dumnezeu Tatal, cu o aura triunghiulara, si nu rotunda, circulara, ovala, ca la ceilalti sfinti.
Din acest triunghi emana un curcubeu de culori care vibreaza si clipesc, formind pachete de energie informationala.
Triunghiul energetic face legatura intre chakrele a 12-a, a 13-a si a 11-a. O alta linie leaga a 11-a cu a 9-a, cu a 8-a, cu a 10-a chakra, si in final se reintoarce la chakra a 11-a (Sahashrara).
Acum sa incercam sa vizualizam doua forme circulare care se ating in chakra Coroanei, pentru a crea un transformator de unde scalare care se roteste. Undele scalare sunt forme de unde interdimensionale. Capul triunghiular al antenei care se roteste, permite unei personae sa radieze energia informationala a Vietii ei, si altora. Amindoua chakrele, atit cea de jos, cit si cea de sus, sunt asfel capabile sa comunice intre ele in moduri care actualmente nu ne sunt accesibile.
De fapt, Omul Terestru, are o prima (exterioara ) vedere si o completa (interioara) vedere.
Capacitatile psihice ca telepatia, telekinezia, clarvederea, clarauditia si psihometria, vor deveni naturale si firesti tuturora.
Chakra a 11-a, a Coroanei, aduce Lumina (Viata si Energia Informationala), si o canalizeaza spre chakra a 8-a si a 6-a.
Asa cum am vazut mai sus, cele 2 chakre, a 8-a si a 6-a interactioneaza, fiind amindoua sensibile la Lumina. Concentrate in acest mod, multe dintre frecventele Luminii Divine, produc o Iubire Armonioasa. Acesta concentare produce energie care face ca chakrele a 8-a si a 6-a sa intre in rezonanta cu a 5-a.
Ca si chakra a 8-a, a 6-a si a 5-a, rezoneaza una cu alta, radiaza energie ce perminte chakrei a 7-a, sa primeasca energie pranica. Apoi acesta prana coboara spre chakra a 4-a, pentru a fi distribuita si a inviora si curata toate celulele corpului.
Energia luminoasa care emana din fiecare centru apare ca niste flashuri ca de foc, dintr-o lumina foarte stralucitoare. Ele incontinuu fac schimb de energie si informatie. Acest proces creaza un feed-back natural, care se regleaza singur si care face ca sistemul energetic al organismului sa para ca se roteste si pulseaza.
Tot asa cum chakrele licaresc, lumina lor creeaza o armonie muzicala. Se creaza un efect similar cu al unui syntetizator legat la un computer care poate converti secventele de culori in compozitii muzicale. Uneori ecourile corpului formeaza un minunat cor angelic. Desi aceste frecvente sunt prea inalte pentru a fi percepute de urechile umane, acesta este un mijloc prin care corpul isi semnaleaza intentiile si invocatiile spre Ingerii Pazitori si Fiintele de Lumina.
Daca cercetam zona Plexului solar, vedem conexiunile spre Coarda de Argint. Aceasta coarda aduce Energie Creatoare Universala de la Sursa Divina., si leaga corpul fizic de dublul sau eteric.
Cheia acestui proces implica relatii intre chakra a 3-a si a 6-a. Chakra a 6-a este un receptor special de energie, care o absoarbe pentru a o transforma pentru imunitate.
Energiile Creatiei Universale curg prin chakra a 3-a si Coarda de Argint, facind sa staluceasca si sa pulseze Coarda, ca o ploaie de culori care spala diafragma.
Chakra a 4-a transmute energiile intr-o forma a lor mai usor utilizabila si o distribuie spre fiecare celula. De asemenea foloseste aceste energii pentru a transforma multe forme-gind negative si limitatoare.
Energia Informationala coboara din chakra a 11-a spre chakra a 3-a, in timp ce Energia Vietii urca din prima chakra spre a 3-a.. In interiorul chakrei a 3-a, aceste energii se intilnesc si interactioneaza, urcind apoi din nou spre chakra a 11-a.
Astfel se completeaza un mare circuit, prin legarea chakrelor de jos de cele de sus.
Daca examinam Lumina care pleaca spre cap, obsevam ca acesta energie uimitoare se misca prima data prin chakrele 12 si 13. In acest fel corpul isi mentine feminitatea (partea stinga) si masculinitatea (partea dreapta). Sistenul nervos, circulator si al constiintei corpului, toate arata energiile duale, masculine-feminine.
Din toate aceste observatii ne dam seama ca Noua fiinta Umana cu costiinta deplina, este capabila sa reintineresca, sa traiasca intr-o lume interdimensionala, si poate vedea energii spirituale.
Poate transcede moartea si poate produce forme-gind extreme de puternice.
Acesta Fiinta doreste sa isi descopere vietile trecute si viitoare, si sa folosesca toate informatiile in acesta cautare.
Pe scurt, aceasta dorinta creeaza in toate fiintele existente fizic, baza unui Nou Contract Colectiv, stapinind construirea unei intregi noi realitati.
Fiecare dintre noi este un Punct Uman de Lumina, care interactioneaza cu altele, si produce astfel o uriasa pinza de energie focalizata.
Suntem Ingeri fizici.
De aceea este imperativ necesar sa fim pregatiti pentru Marile Transformari ce vin.